top of page

Blog

Çocuklarla Psikolojik Danışmada Oyun Terapisi

Oyun Terapisi hakkında daha detaylı bilgi almak için size oluşturduğumuz bu rehberden yararlanın.


Oyun Terapisi ve Mutlu Çocuklar





Oyun terapisi, çocukların duygusal ifadelerini ve düşüncelerini oyun yoluyla ifade etmelerinde destekleyici olan bir yöntemidir. İşte oyun terapisi hakkında sıkça sorulan bazı sorular ve yanıtları:


Oyun terapisi nedir?


Oyun terapisi, çocukların duygusal ifadelerini ve düşüncelerini oyun yoluyla ifade etmelerine imkan sunan bir yöntemidir. Terapi sırasında birbirinden farklı oyuncaklar kullanılır. Aynı zamanda farklı oyun etkinlikleri yapılarak da süreç desteklenebilir.


Oyun terapisi nasıl işler?


Oyun terapisi, çocukların duygusal ifadelerini ve düşüncelerini oyun yoluyla ifade etmelerine yardımcı olmak için sistematik olarak oyunun iyileştirici güçlerini (ilişki geliştirme, rol yapma, dürtü anlamlandırma, iletişim ve bağlanma gibi) kullanan kişilerarası interaktif bir yöntemdir.


Oyun terapisi kimler için uygundur?


Oyun terapisi, özellikle çocuklar için uygundur. Ancak yetişkinler de bazı durumlarda oyun terapisinden fayda sağlayabilir.


Oyun terapisi ne zaman kullanılır?


Oyun terapisi, çocukların duygusal zorluklar yaşadığı, travmatik deneyimler yaşadığı veya davranış sorunlarıyla başa çıkmakta zorlandığı durumlarda kullanılır. Ayrıca aile içi ilişkilerin düzenlenmesi, çocuğun duygusal gelişiminin desteklenmesi, gelişimsel döneminin getirdiği durumlarla dengeyle baş edebilsesi amacıyla da tercih edilir.


Oyun terapisi seansları nasıl işler?


Oyun terapisi seansları, çocuğun danışmanıyla oyun oynaması ve bu oyunlar sırasında duygusal ifadelerini göstermesi üzerine kuruludur. Danışman, çocuğun oyununu dikkatlice izler ve çocuğun duygusal dünyasını anlamaya çalışır. Süreç boyunca aile ve gerekirse okul ile işbirliği kurulur.


Oyun terapisi ne tür oyuncaklar kullanır?


Oyun terapisi sırasında kullanılan oyuncaklar genellikle çocuğun ilgisini çekecek ve duygusal ifadeyi kolaylaştıracak niteliktedir. Örneğin bebekler, figürler, hayvanlar, yapbozlar, kum havuzları ve boyama malzemeleri gibi çeşitli oyuncaklar terapide kullanılabilir.


Oyun terapisi kaç seans sürer?


Oyun terapisi süresi, çocuğun ihtiyaçlarına ve terapinin amacına bağlı olarak değişebilir. Genellikle birkaç seans veya daha fazlası gerekebilir.


Oyun terapisi sonuçları nelerdir?


Oyun terapisi, çocuğun duygusal ifade yeteneğini artırabilir, özsaygısını güçlendirebilir ve davranış zorlanmalarını azaltabilir. Ancak her birey farklıdır, biriciktir ve sonuçlar, hız kişiden kişiye değişebilir.


Oyun Terapisi desteği nasıl alabilirim?


Siz de çocuğunuz için psikolojik destek almak istiyorsanız, çocukla çalışan uzmanımızın öz geçmişini inceleyebilir, randevu oluşturabilirsiniz.







15 görüntüleme

Comments


bottom of page